Normandie 2015 - 9

15. února 2016 v 15:35 |  ALBA
Pro Francouze tkví podstata Normandie především v tamních produktech, je to země camembertu a calvadosu, jablečného cidru, pochoutek z darů moře a na másle a smetaně založené kuchyni.
Právě to, že si toto území užívá moře mu dává předpoklad výtečné rybí kuchyně. Například Fécamp se pyšní dlouhou tradicí v lovu tresek. My dva můžeme trávit v přístavech hodiny, baví nás sledovat lodě navracející se z lovu ryb, a nejsme líní si ráno přivstat, abychom se, třeba i jen jako diváci, účastnili ranního rybího trhu. A dát si pak k obědu čerstvou rybičku, to je mňamka :-))


Díky, že nahlížíte :-)
 


Komentáře

1 Mafina Mafina | 15. února 2016 v 23:00 | Reagovat

Ta je hezká,díky Hani za zajímavé informace

2 Jana V. Jana V. | 16. února 2016 v 13:05 | Reagovat

Nahlížím, nahlížím a doufám, že Normandie jen tak neskončí:-)

3 Milena Milena | 17. února 2016 v 9:41 | Reagovat

Pravidelně pročítám. :-) Krásná dovolená, krásná stránka v albu.

4 Ivulka Ivulka | 23. února 2016 v 13:57 | Reagovat

... a ty vlaštovky..jako by to byli racci, co se s rybáři vracejí s vidinou dobré večeře... Opět to bude ve švech praskající a nápady a drobnůstkami oplývající nádhera, že?

5 tulaška tulaška | 24. února 2016 v 22:36 | Reagovat

Překrásná stránka!

6 Karolínka Karolínka | 5. března 2016 v 12:42 | Reagovat

Miluji námořnický styl!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Obsah těchto stránek včetně všech obrázků podléhá platným zákonům o autorských právech. Všechny materiály jsou určeny pouze k prohlížení. Ctěte prosím autorská práva. K použití textů, částí textů a obrázků je třeba mít souhlas autorky těchto stránek.

Copyright © 2010 GABRETA